Make a Wish

MAKE-A-WISH

MAKE A WISH
Οι μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου Πλατέος θέλουν, μπορούν, τολμούν συμμετέχοντας.Το Αστέρι της Ευχής είναι ένα πρόγραμμα το οποίο εδώ και 14 χρόνια τόσο με το κοινωνικό μήνυμα αγάπης που στέλνει, όσο και με τον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα, προάγει την έννοια του εθελοντισμού και διδάσκει την αξία και τη χαρά της προσφοράς προς όλα εκείνα τα παιδιά που δοκιμάζονται.
Το Αστέρι της Ευχής για τα σχολεία.
Αρχικά το πρόγραμμα ξεκίνησε απευθυνόμενο σε όλα τα σχολεία της Ελλάδος, με την αμέριστη υποστήριξη και την άδεια του Υπουργείου Παιδείας. Αγκαλιάστηκε από δασκάλους, γονείς και μαθητές με το μήνυμα «τα υγιή παιδιά για τα άρρωστα παιδιά». Κατάφερε να ευαισθητοποιήσει φορείς, οικογένειες και τοπικές κοινότητες τόσο, ώστε κάθε χρόνο πληθαίνουν οι ευχές που πραγματοποιούνται από τις διαρκώς αυξανόμενες συμμετοχές στο πρόγραμμα! Στο πλαίσιο του προγράμματος »Αστέρι της Ευχής», οι μαθητές/τριες με το ποσό των 2 ευρώ, αγοράζουν ένα απλό χάρτινο αστέρι κι ένα αυτοκόλλητο του Οργανισμού με συμβολικό χαρακτήρα. Το ποσό των χρημάτων που μαζεύεται αξιοποιείται προκειμένου να εκπληρωθούν οι ευχές βαριά άρρωστων παιδιών.
«Από το παιδί για το παιδί»
Με αυτόν τον τρόπο, τα υγιή παιδιά συνειδητοποιούν πως η υγεία δεν είναι κάτι δεδομένο, αρχίζουν να νιώθουν πως δίπλα τους υπάρχουν παιδιά που παλεύουν για την υγεία και τη ζωή τους, ενάντια σε σοβαρές αρρώστιες που τα απειλούν, ενώ χάνουν την παιδικότητα τους μέσα στα νοσοκομεία. Ταυτόχρονα ανακαλύπτουν πως μαζί με το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να προσφέρουν χαρά, ελπίδα και δύναμη στα παιδιά που τόσο το έχουν ανάγκη.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ!!